Вагинални гъбички

Осезаеми симптоми: Сърбеж и парене, бяло, пресечено тече­ние; в по-тежките случаи също коремни болки.

На какво се дължат: При нару­шено равновесие на вагинал­ната флора гъбичките (напр. Candida albicans) могат по-лесно да се размножават и да предиз­викат инфекция Предпоставка за разпространяването й е отслабналата имунна систе­ма. Прекалената интимна хиги­ена също уврежда вагинална­та лигавица! Гъбичките могат да проникнат от червата през ануса при неправилно избърс­ване след ходене по голяма нужда (движението трябва вина­ги да е отпред назад, а не обрат­ното), нерядко се пренасят при полов контакт или при използ­ване на обществена тоалет­на. Непрекъснато повтарящи­те се гъбични инфекции могат да бъдат предизвикани поня­кога дори от развалени зъби, завладяни от гъбична колония, преминавайки от устната лига­вица през цялото тяло. Накрая могат да бъдат причинени и от самия полов акт: ако вагина­та не е достатъчно овлажне­на, при триенето се образуват малки ранички, в които гъбички­те лесно могат да се заселят.

Милиони хора по света страдат оТова помага: Добро лечение се постига с вагинални свещички и кремове. Ако гъбичната инфек­ция непрекъснато рецидивира, гинекологът може да изпи­ше перорални медикаменти. В този случай би било разумно да направите също изследване на фекална проба и при нужда да проведете успоредно лечение на червата.

Какво става при премълча­ване: При нелечение гъбична­та инфекция може да се раз­пространи и върху други части на тялото.

You can leave a response, or trackback from your own site.