БОЛЕСТНИ ПОЗИВИ ЗА УРИНИРАНЕ

Отделянето на приетите през деня течности е сред нормалните всекидневни дейности. Неприятно и обременително става, когато естествената физиологична нужда започне да доминира над всички останали и намирането на тоалетна се превърне в технически и психически проблем, който спъва нормалния ход на ежедневието.
Поемането на течности е жизненоважно. Тъй като всяка отдел¬на клетка в нашия организъм се нуждае от вода, за да може да функционира оптимално. Течността, която приемаме, се филтрира в бъбреците и през пикочните канали се влива в пикочния мехур. Едва по-късно, когато в него се събере над Уг литър урина, повечето хора изпитват нужда да посетят тоалетната за изпразването му. Ако се наблюдават по-чести или no¬силни позиви за уриниране в други, неестествени ситуации, причината най-често е болестно състояние.

При спонтанни, некотролиру- еми позиви за уриниране меди¬ците говорят за пикочна инконтиненция, известна още с популярното име „слабост на пикочния мехур”. От заболяването са засегнати по-често жени в климактерична възраст, но също при по-млади жени и мъже неконтролираното изпускане на урина не е рядкост. Поради факта, че въпросите, свързани с пикочните проблеми, са притеснителни, повечето засегнати предпочитат да не обсъждат болезнената тема табу.

You can leave a response, or trackback from your own site.